Dhimbja e kokes luftohet me nenexhik

Nenexhiku ka shume te mira e nder keto kalimi i dhimbjes se kokes  ose te pakten kur flasim ne rastet me te renda ajo ndihmon ne reduktimin  e saj . Nje nga shkaqet e dhimbjes se kokes jane dhe mungesa e gjumit sforzot e mundimet ne jete , alergjite e ushqimit .Ndersa ne nivelin fizik mund te shkaktohet nga perkuljet jo te drejta te kolones vertebrale ,nga terheqjet muskulare etj... . 


Ne  qytetet me dendesi te madhe makinash mund te shkaktohet dhe nga ndotja e tymerave te makinave , ose nga ndotjet toksike te industrive prodhuese  dhe si rrjelloje shkakton nje migrene te dhunshme
Nje rrecete  popullore per te hequr dhimjen e kokes 
mund te pergatitet me crem per lekure ,cremi duhet te 
jete pa arome .Gjithashtu ju nevojitet dhe vaj nga ai i 
nenexhikut  perdoren 8 pika vaj perzihet me cremin 
 dhe me te lyhet balli e mbrapa qafes. Mbydheni
 kutine e kremit gjithmone mire ne menyre qe te mos
 humbase  aromen e efektin e saje .Nuk mund te 
perdoret me teper se 6 jave  masa e perzier,  ne te
 sipas deshires mund te shtohen dhe te tjere vajra
 esencial si rosmarina e ajo e livandos etj..
  maksimumi nga 3 pika 

loading...