Halaman

    Social Items

Cistiti eshte nje nga gjerat me te shpeshme te bezdiseshme qe mund te godas ne menyre indiferente burrat e grate. Behet fjale per nje inflamacion te kanaleve urinare shkaktuar nga tipe te ndryshme bakteresh ,ne gjendje qe te provokojne dhimbje dhe djegie ne urinim ,si dhe ndjesine e te urinuarit shpesh
. Terapia qe ndiqet eshte ajo e antibiotikeve ,por mund ta ndihmoni  ate me anen e kurave e bimeve popullore
Nder shume bime diponibile ne natyre ,ajo qe mund te perdoret dhe gjithmone nen keshillen e mjekut eshte hithra .Ajo eshte bima me e efekteshme e me e mire per sistemin urinar ,ne vazhdim po japim arsyet .

Cistiti  dhe hithra

Sic e permendem ne fillim cistiti eshte nje semundje e shkaktuar nga infeksione e baktere te jashtme ne kanalet urinare nga  ureteri deri ne veshike.Vecanerisht behet fjale per Eskerikia coli,por semundja mund te shkaktohet edhe nga baktere te tjera si Staphulococcus aureus – ose nga arsye qe nuk lidhen drejt per drejt me organizmin e jashtem . Ne kete  mund te fusim kategorite e cistiteve qe vijne si rrjelloje e ferkimit seksual ,ato nga tumoret ,e nga guret ne veshka.

Hithra fale permbajtjes se larte te  fitosteroleve , skopoletina, tannina, kripra minerale si dhe substanca te tjera te vlefeshme ka nje impakt si sherues ashtu dhe dizinfektues kunder cistitit. Mbi te gjitha e ben urinen me pak aciduese duke garantuar nje urinim me me pak dhimbje . Me pas dizinfekton gjithe aparatin urinar ,duke filluar nga veshkat e deri  ne pjesen fundore te uretrit ,duke kontribuar ne eleminimin e  baktereve te pa deshiruara mbase ne bashkpunim me nje antibiotik te mire .
Keshilla e pare qe jepet per te reduktuar simptomat e cistitit eshte se duhet pire shume gjate dites , te pakten 2.5 litra uje ne 24 ore . Hithra duhet te merret e konsumohet nepermjet cajrave e infuzeve , per te kontribuar ne kembimin e lengjeve ne aparatin urinar .
Pergatitja:
 Pasi mblidhet hithra lahet e pastrohet  dhe merren 5 deri ne 7 gjethe  te saja  vihen te zihen me dy litra uje  per rreth 15 minuta, mund te pihet e nxehte ose e ftohte sipas deshires  

Cistitet si mund te kurohen me hither

Cistiti eshte nje nga gjerat me te shpeshme te bezdiseshme qe mund te godas ne menyre indiferente burrat e grate. Behet fjale per nje inflamacion te kanaleve urinare shkaktuar nga tipe te ndryshme bakteresh ,ne gjendje qe te provokojne dhimbje dhe djegie ne urinim ,si dhe ndjesine e te urinuarit shpesh
. Terapia qe ndiqet eshte ajo e antibiotikeve ,por mund ta ndihmoni  ate me anen e kurave e bimeve popullore
Nder shume bime diponibile ne natyre ,ajo qe mund te perdoret dhe gjithmone nen keshillen e mjekut eshte hithra .Ajo eshte bima me e efekteshme e me e mire per sistemin urinar ,ne vazhdim po japim arsyet .

Cistiti  dhe hithra

Sic e permendem ne fillim cistiti eshte nje semundje e shkaktuar nga infeksione e baktere te jashtme ne kanalet urinare nga  ureteri deri ne veshike.Vecanerisht behet fjale per Eskerikia coli,por semundja mund te shkaktohet edhe nga baktere te tjera si Staphulococcus aureus – ose nga arsye qe nuk lidhen drejt per drejt me organizmin e jashtem . Ne kete  mund te fusim kategorite e cistiteve qe vijne si rrjelloje e ferkimit seksual ,ato nga tumoret ,e nga guret ne veshka.

Hithra fale permbajtjes se larte te  fitosteroleve , skopoletina, tannina, kripra minerale si dhe substanca te tjera te vlefeshme ka nje impakt si sherues ashtu dhe dizinfektues kunder cistitit. Mbi te gjitha e ben urinen me pak aciduese duke garantuar nje urinim me me pak dhimbje . Me pas dizinfekton gjithe aparatin urinar ,duke filluar nga veshkat e deri  ne pjesen fundore te uretrit ,duke kontribuar ne eleminimin e  baktereve te pa deshiruara mbase ne bashkpunim me nje antibiotik te mire .
Keshilla e pare qe jepet per te reduktuar simptomat e cistitit eshte se duhet pire shume gjate dites , te pakten 2.5 litra uje ne 24 ore . Hithra duhet te merret e konsumohet nepermjet cajrave e infuzeve , per te kontribuar ne kembimin e lengjeve ne aparatin urinar .
Pergatitja:
 Pasi mblidhet hithra lahet e pastrohet  dhe merren 5 deri ne 7 gjethe  te saja  vihen te zihen me dy litra uje  per rreth 15 minuta, mund te pihet e nxehte ose e ftohte sipas deshires