Halaman

    Social Items

Duke ju afruar natyres me nje shetitje ne ajer te paster ne nje pyll ul hormonet e stresit ne gjak.Jo vetem kjo por dhe ajo qe duket me e rendesishmja eshte se kontakti me bimet dhe natyren luan nje rol te rendesishem ne luften kunder kancerit.Eshte kjo ideja qe mbeshtesin shkencetaret e universitetit ("LOYALA UNIVERSITY CHICAGO STRITCH" school of medicine) te cilet kane zbuluar se  bimet leshojne substanca kimike te quajtura fitonocide te cilat i mbrojne  ato nga kalbezimi  dhe insektet. Keto substanca duke u thithur nga njeriu mund te provokonin nje rritje te nivelit te qelizave "natural killer" (vrasesit natyral) qe bejne pjese ne sistemin imunitar te kancerit. Keshtu qe fitonocidet dhe shetitjet ne ajer te paster ne ambjente te pyllezuara luftojne kancerin

Pyjet e bimet ne ndihme kunder kancerit

Duke ju afruar natyres me nje shetitje ne ajer te paster ne nje pyll ul hormonet e stresit ne gjak.Jo vetem kjo por dhe ajo qe duket me e rendesishmja eshte se kontakti me bimet dhe natyren luan nje rol te rendesishem ne luften kunder kancerit.Eshte kjo ideja qe mbeshtesin shkencetaret e universitetit ("LOYALA UNIVERSITY CHICAGO STRITCH" school of medicine) te cilet kane zbuluar se  bimet leshojne substanca kimike te quajtura fitonocide te cilat i mbrojne  ato nga kalbezimi  dhe insektet. Keto substanca duke u thithur nga njeriu mund te provokonin nje rritje te nivelit te qelizave "natural killer" (vrasesit natyral) qe bejne pjese ne sistemin imunitar te kancerit. Keshtu qe fitonocidet dhe shetitjet ne ajer te paster ne ambjente te pyllezuara luftojne kancerin

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE