Perdor sa me pak kripe

Pse ekspertet keshillojne gjithmone konsumimin e sa me pak kripe?


  • Kripa permban sodium,e domozdoshme per funksionimin e mire te organizmit,por sasia e cila na nevojitet eshte e vogel ,nuk duhet te superojme me teper se 5 gram ne dite.Tejkalimi i saj favorizon mbajtjen e lengjeve dhe shton rezikun e hipertensionit.


Ne pergjithesi rreth 75% e kripes vjen nga produktet e konfeksionuara ushqimet e gatshme, quhet gjithashtu kripa e fshehur  gjendet si pershembull ne produktet si buka embelsirat pizat djathrat sallamerat, dhe ne fakt ajo qe konsumojme ne tavolinat tona eshte nje sasi e vogel ,ne krahasim me pjesen tjeter


  • Personat qe vuajne nga hipertensioni,eshte e domozdoshme te perdorin kripen e magnezit ose ate te potasium  ne vend te kripes normale 
loading...