Nje filxhan kafe kunder "ICTUSIT"

Nje ose dy filxhana kafe ne dite reduktojne ne 25% rrezikun e ictusit ( ictus eshte nje demtim cerebral kur fluksi i gjakut i drejtuar ne tru nderpritet papritur per mbydhjen ose demtimin e nje arterje,ose ndryshe eshte nje demostrim i papritur i nje fakti patologjik i ngjashem me qarkullimin e gjakut ),sipas nje studimi te insitutit kombetar suedez te quajtur " karolinska"anti oksidantet e kafese ndihmojne qarkullimin e gjakut dhe reduktojne oksidimin e qelizave te eneve te gjakut si pershembull arterjet
loading...