Kurat, dhe shume perdorimet e patates ne mjeksine popullorePatatja mblidhet  në gusht dhe shtator. 
Patatja e pjekur furrë  është një ushqim i mirë për diabetikët. Lekura  e patates e grire është një kure e mire ekonomike për  lëkurën,  kundra  rrudhave . 
Gjethet e thara të patates  perdoren për të trajtuar nevralgjite, reumatizmat, artritet, problemet e urines, gjithashtu dhe nje seri  të llojeve të ndryshme. 
gjethet e  freskëta të shtypura dhe te perziera me miell misri  zbutusin dhimbjen reumatike kur aplikohet pikerisht  në vendin e dhimbjes . 

Kure prej gjetheve te patates
Ziejeni  gjethet e patates: 
vloni për reth 5 minuta, dy  grushte gjethe të thata në një litër ujë dhe lereni të deri sa të ftohet.
 Aplikimi
 merrni 5 lugë në ditë deri në 3 gota në rastet e sëmundjeve të frymëmarrjes. Në doza  me të larta  është një diuretik i fuqishëm. 

Kure prej lekurave te patates
Zieni e lekurat e patates :
 vloni për 10 minuta 50 gram nga  lëkurat e thata në liter uje. 
Aplikimi
 Pihet 4 lugë në ditë për këmbët e  fryra dhe edemat.
loading...