Halaman

    Social Items

Flokë  te mrekullueshëm në një mënyrë të natyrshme ...

A do te donit te kishit një pamje të tillë kulmore si ajo e modeleve që ju shihni në reklama televizive ? Nuk është e vështirë , vetem se ti duhet te kujdesesh për flokun  tend ne rrugën e duhur.
Një flokë i shëndetshëm fillon me një lavazh të mirë , edhe pse parukieret pohojne se ne nuk dimë  ti  lajme ato ashtu sic duhet .
Gjeja e pare qe duhet bere eshte krehja e flokut tuaj : në këtë mënyrë mund te eleminoni yndyrnat e teperta te produkteve të përdorura si llaku xheli etj .
Mos i njomni ato vetëm sipërfaqësisht : Para se te perdorni  shampon , ju duhet ti keni flokët e lagur tërësisht .

- Perdorni vetëm një sasi te vogël e shampoje : Në qoftë se ju përdorni teper , do të bëjë më shumë dëme mbi floke .
-Fërkoni dhe masazhoni floket vetem me majat e gishtërinjeve  jo me pëllëmbën e dorës .pershkroni gishterinjte  ne gjithë gjatësinë e flokeve, veproni sikur te ishit duke i krehur ato.
- Mos e fshij kokën me shumë energji : kjo do të sillte thyerjen e fibrave te flokeve si dhe humbjen e shkelqimit te tyre  .
- Jo më pak se 3 minuta : ju nuk mund të pastroni flokët tuaj  në më pak kohë se kjo .
Shplajini -me uje te bodhshem : Nëse juve ju duhet të përdorni pak shampo  ,pikerisht e kunderta eshte se duhet perdorur shume uje.   vazhdo te lexosh


- Përfundoni larjen  me ujë të vaket : te themi aq sa koka mund ta duroje .
- Përdorni gjithmone balsam : edhe në qoftë se keni flokë me vaj , përdorni një shampo specifike për llojin  e flokëve tuaj ,gjithmone duke kufizuar sasinë .
Maskë - te pakten , një herë në javë : kjo per të ushqyer rrenjen deri ne thellesi. edhe Nëse keni flokë të thatë , ose mund ta ndjeni flokun  në rrezik gjatë stinëve ( si  ajo e verës ) , ju mund ta përdorni atë më shpesh .
- Tampononi ato me një peshqir : mos i fshij energjikisht qe te shmangni  thyerjen e  fibrave te flokëve .
- Kujdes nga tharësja : Nëse ju keni mundesi  , ta shmangni duke mos e përdorur atë . mos i thani  me tharese , sepse heq shkëlqimin e tyre .

Birra është një elisir bukure
Jo vetëm që i  bën flokët të butë  por mund ti krehesh dhe me lehtesisht ,
por gjithashtu ka  edhe një efekt te jashtëzakonshëm forcimi . Pas shampos domethene larjes me shampo  , brenda nje ene me uje shtoni dhe nje gote birre te qarte, jo birre te zeze dhe beni shplarjen perfundimtare.

A jeni bjonde ?
A doni ti  jepni flokëve tuaj shkelqim dhe të theksoni refleksin e bjondes  ? Provo me majonezë .  e verdha e  vezes me vaj ulliri dhe disa pika lëng limoni ( pa kripë ) dhe pastaj përhapim majonezën mbi të gjithë gjatësinë e flokut
dhe e leme  të qëndrojë për të paktën një orë . Shpëlarje mirë me një shampo te shkelqyeshme .

Jeni brune ?
A doni të jepni flokeve tuaj reflektet  blu te natës ? Zieni për 10 minuta një grusht lule nga gjethet e MELLAGES dhe lereni nje nate te tere . shtrini komposton e luleve bashke me gjethet  mbi floke pastaj mbeshtilleni me nje peshqir,lejeni per te pakten nje ore te veproje beni nje shplarje me ujin e mellageve

Locion kundra renies
Receta . Vendosni  një lugë gjelle rozmarinë , një me hither dhe një nga lulja e livandes ose ndryshe sic quhet ajo e trumzez ( të gjithë të thara ) në një kavanoz qelqi . Shtoni alkool nga alkooli ushqimor   95 ° , mbylleni hermetikisht  dhe lereni të qëndrojë në një vend të fresket dhe të errët për të paktën 15 ditë . Pastaj filtrojeni  dhe përdorni locionin pas çdo larje .ne nje sasi prej 20 pikash  duke e  masazhuar tërësisht për 5 minuta ,kjo vlen pasi ti keni thare floket duke i tamponuar me peshqir.

Riforconi  ngjyren kafe të flokëve tuaj 
Përdorni çaj . vloni ne një litër ujë , 5-6 qese çaj .  dhe  e lini te ziej për 10 minuta . hiqini qeset e cajit vetem atehere kur te jete ftohur vendoseni ne nje ene dhe beni nje imersion{zhytje ,VADITJE  te flokeve ne kete rast] te flokeve tuaj me pas kete produkt mund ta perdorni pas cdo larje .

Infuzion për flokët
Zieni për rreth 30 minuta 100 g gjethe të copëtuar  hithre në tre të katërtat e një litri ujë perzijeni me  gjysmë litri uthull nga vera .  Filtrojeni dhe perdoreni menjehere .Cdo jave pas larjes se flokeve me pak pambuk kaloni lyerjen e flokeve deri ne rrenje ,Uthulla e llogaritur ne baze te dozave te ndryshme  eshte ne gjendje te krijoje nje miresi per gjendjen e flokut 

Flokë te mrekullueshëm në një mënyrë të natyrshme ...

Flokë  te mrekullueshëm në një mënyrë të natyrshme ...

A do te donit te kishit një pamje të tillë kulmore si ajo e modeleve që ju shihni në reklama televizive ? Nuk është e vështirë , vetem se ti duhet te kujdesesh për flokun  tend ne rrugën e duhur.
Një flokë i shëndetshëm fillon me një lavazh të mirë , edhe pse parukieret pohojne se ne nuk dimë  ti  lajme ato ashtu sic duhet .
Gjeja e pare qe duhet bere eshte krehja e flokut tuaj : në këtë mënyrë mund te eleminoni yndyrnat e teperta te produkteve të përdorura si llaku xheli etj .
Mos i njomni ato vetëm sipërfaqësisht : Para se te perdorni  shampon , ju duhet ti keni flokët e lagur tërësisht .

- Perdorni vetëm një sasi te vogël e shampoje : Në qoftë se ju përdorni teper , do të bëjë më shumë dëme mbi floke .
-Fërkoni dhe masazhoni floket vetem me majat e gishtërinjeve  jo me pëllëmbën e dorës .pershkroni gishterinjte  ne gjithë gjatësinë e flokeve, veproni sikur te ishit duke i krehur ato.
- Mos e fshij kokën me shumë energji : kjo do të sillte thyerjen e fibrave te flokeve si dhe humbjen e shkelqimit te tyre  .
- Jo më pak se 3 minuta : ju nuk mund të pastroni flokët tuaj  në më pak kohë se kjo .
Shplajini -me uje te bodhshem : Nëse juve ju duhet të përdorni pak shampo  ,pikerisht e kunderta eshte se duhet perdorur shume uje.   vazhdo te lexosh


- Përfundoni larjen  me ujë të vaket : te themi aq sa koka mund ta duroje .
- Përdorni gjithmone balsam : edhe në qoftë se keni flokë me vaj , përdorni një shampo specifike për llojin  e flokëve tuaj ,gjithmone duke kufizuar sasinë .
Maskë - te pakten , një herë në javë : kjo per të ushqyer rrenjen deri ne thellesi. edhe Nëse keni flokë të thatë , ose mund ta ndjeni flokun  në rrezik gjatë stinëve ( si  ajo e verës ) , ju mund ta përdorni atë më shpesh .
- Tampononi ato me një peshqir : mos i fshij energjikisht qe te shmangni  thyerjen e  fibrave te flokëve .
- Kujdes nga tharësja : Nëse ju keni mundesi  , ta shmangni duke mos e përdorur atë . mos i thani  me tharese , sepse heq shkëlqimin e tyre .

Birra është një elisir bukure
Jo vetëm që i  bën flokët të butë  por mund ti krehesh dhe me lehtesisht ,
por gjithashtu ka  edhe një efekt te jashtëzakonshëm forcimi . Pas shampos domethene larjes me shampo  , brenda nje ene me uje shtoni dhe nje gote birre te qarte, jo birre te zeze dhe beni shplarjen perfundimtare.

A jeni bjonde ?
A doni ti  jepni flokëve tuaj shkelqim dhe të theksoni refleksin e bjondes  ? Provo me majonezë .  e verdha e  vezes me vaj ulliri dhe disa pika lëng limoni ( pa kripë ) dhe pastaj përhapim majonezën mbi të gjithë gjatësinë e flokut
dhe e leme  të qëndrojë për të paktën një orë . Shpëlarje mirë me një shampo te shkelqyeshme .

Jeni brune ?
A doni të jepni flokeve tuaj reflektet  blu te natës ? Zieni për 10 minuta një grusht lule nga gjethet e MELLAGES dhe lereni nje nate te tere . shtrini komposton e luleve bashke me gjethet  mbi floke pastaj mbeshtilleni me nje peshqir,lejeni per te pakten nje ore te veproje beni nje shplarje me ujin e mellageve

Locion kundra renies
Receta . Vendosni  një lugë gjelle rozmarinë , një me hither dhe një nga lulja e livandes ose ndryshe sic quhet ajo e trumzez ( të gjithë të thara ) në një kavanoz qelqi . Shtoni alkool nga alkooli ushqimor   95 ° , mbylleni hermetikisht  dhe lereni të qëndrojë në një vend të fresket dhe të errët për të paktën 15 ditë . Pastaj filtrojeni  dhe përdorni locionin pas çdo larje .ne nje sasi prej 20 pikash  duke e  masazhuar tërësisht për 5 minuta ,kjo vlen pasi ti keni thare floket duke i tamponuar me peshqir.

Riforconi  ngjyren kafe të flokëve tuaj 
Përdorni çaj . vloni ne një litër ujë , 5-6 qese çaj .  dhe  e lini te ziej për 10 minuta . hiqini qeset e cajit vetem atehere kur te jete ftohur vendoseni ne nje ene dhe beni nje imersion{zhytje ,VADITJE  te flokeve ne kete rast] te flokeve tuaj me pas kete produkt mund ta perdorni pas cdo larje .

Infuzion për flokët
Zieni për rreth 30 minuta 100 g gjethe të copëtuar  hithre në tre të katërtat e një litri ujë perzijeni me  gjysmë litri uthull nga vera .  Filtrojeni dhe perdoreni menjehere .Cdo jave pas larjes se flokeve me pak pambuk kaloni lyerjen e flokeve deri ne rrenje ,Uthulla e llogaritur ne baze te dozave te ndryshme  eshte ne gjendje te krijoje nje miresi per gjendjen e flokut